Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

V jarně-letním vydání časopisu SWISSmag se můžete inspirovat horkými a zároveň osvěžujícími tipy na dovolenou ve Švýcarsku. Mnohé vodní plochy vám totiž vynahradí moře. Dozvíte se, proč má Švýcarsko svůj polární institut nebo kde se můžete naživo setkat s kozorožci, kteří jsou ikonou švýcarských Alp.


SWISSmag 30 vychází 14. března 2024
84 stran


Předplatitelé dostanou časopis do poštovních schránek dle doručovacích podmínek České pošty do tří pracovních dnů po datu vydání. V elektronické podobě se ale mohou do čtení pustit ihned!


Časopis si můžete přečíst v elektronické podobě v počítači i v tabletu nebo chytrém telefonu.

Issuu

Více na
issuu.com/snow.cz
digiport.cz (dříve Floowie.com)

Tištěnou verzi časopisu si můžete objednat jako předplatné.

Jednotlivá vydání si můžete koupit v e-shopu SNOW!








Ukázky z obsahu:


Poštovním autobusem nejen do hor

Švýcarská konfederace je protkána nejen hustou sítí železničních tratí, ale také bezkonkurenčním systémem autobusové linkové dopravy. Pověstné žluto-bílé autobusy, které jsou ve správě dceřiné společnosti švýcarských pošt a telekomunikací (PTT) Postauto, tak denně zabezpečují tisíce spojů malými i velkými autobusy po území celého Švýcarska. Asi největší specialitou jsou ale horské linky, které směřují přes řadu průsmyků. Tyto tratě jsou v provozu zpravidla jen přes letní turistickou sezonu od června do půlky října.




Proč má Švýcarsko polární institut?

To byla také první otázka, kterou jsme položili Danièle Rod, ředitelce Swiss Polar Institute, při její návštěvě České republiky v říjnu 2023.




Tři bratři Stellovi z Melide a počátky renesance v Čechách

Kdo by neznal letohrádek královny Anny na Hradčanech v Královské zahradě nebo letohrádek Hvězda v Praze- Liboci, jedny z prvních renesančních staveb v Čechách? O jejich umělecký vzhled se zásadním způsobem zasloužili tři bratři z malé švýcarské vesnice na břehu Luganského jezera.




Proč se „toulat“ po Švýcarsku bez cíle nedá?

Švýcarsko je něco jako pravý opak Ameriky. Rozlohou malé, ale množstvím míst, která musíte vidět stran historie, gastronomie, kultury, přírodních bohatství, se ročně ve statistikách umísťuje na nejvyšších světových příčkách. Na minimálním počtu kilometrů čtverečních objevíte tolik zajímavostí a podnětů k zastavení, že vám na takové to příjemně dlouhé až melancholické toulání bez cíle nezbude čas. Z tohoto důvodu je třeba, než vyrazíte do Švýcarska, stanovit si priority a cíle, kam byste se rádi podívali a co zažili. Jinak se taky můžete ocitnout v situaci, že už kousek za hranicemi nebudete vědět kam dřív.




Matterhorn Ultraks - Ultimátní výběh i pohledy

V horách už se taky hodně běhá, i v těch největších… A vydat se na běžeckou štrapáci s permanentním výhledem na možná nejkrásnější evropský vrchol Matterhorn je výzva, která se neodmítá. Naopak, musí se vyplnit!




Místo k moři do Švýcarska za vodou

Nadýchané alpské vrcholky, sytě zelené horské louky a hlavně průzračná jezera, vodopády a řeky, které vám během léta bohatě vynahradí moře. Voda vás může ve Švýcarsku provázet na každém kroku.




Horké osvěžující tipy

Meteorologové nám předpovídají další horké léto, a tak mnozí z nás zatouží vyrazit jinam než na žhnoucí pláže tradičních letních destinací. Švýcarsko je možná překvapivou, ale velmi dobrou volbou. Četné vodní plochy nabízejí průzračnou vodu a koupání i v centrech měst.




Švýcarská NEJ, která prostě nesmíte v létě minout

Švýcarsko se svou rozlohou řadí k menším zemím, ale díky své rozmanitosti nabízí nadprůměrný počet světových a evropských nej, která byste při své letní dovolené neměli minout. Podívejte se na výběr top atrakcí a míst, která jsou každému snadno dostupná. Na řadu míst také platí jízdenka Swiss Travel Pass, se kterou máte zážitek zdarma nebo za sníženou cenu.




Osobnosti Lucernského jezera

Jezero Vierwaldstättersee, nazývané též Lucernské podle nejvýznamnějšího města, které leží na jeho březích, lákalo svými půvaby, ale i polohou v srdci Švýcarska po staletí návštěvníky z celého světa. Některé z nich inspirovalo a vytvořili tu svá významná díla, někteří tady zůstali žít. Naše putování za takovými osobnostmi začneme v Lucernu, ve městě, které nabízí bohaté kulturní vyžití a těší se velké oblibě turistů.




Líbí se vám SWISSmag? Objednejte si předplatné!







Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu