Švýcarská značka JURA je na světě jediným opravdu specializovaným výrobcem automatických kávovarů. Její know-how dává vzniknout mimořádným strojům na přípravu té nejkvalitnější kávy a současně se promítá jedinečného designu severského stylu. JURA nyní dosáhla ve své historii milníku, který zaslouží bezesporu uznání – vyrobila již čtyři miliony kávovarů pro přípravu kávových specialit.
Již od začátku 90. let 20. století se společnost JURA Elektroapparate AG důsledně zaměřovala na automatické kávovary a na upevňování své pozice na mezinárodních trzích. Uvedení prvního kávovaru IMPRESSA v roce 1994 signalizovalo začátek celosvětového úspěchu. Společnost, jež byla založena roku 1931 a v současnosti působí na 50 trzích, je synonymem pro dokonalé kávové speciality, čerstvě namleté a čerstvě extrahované pouhým stiskem tlačítka. Působivé úspěchy činí ze společnosti JURA odborníka na velkovýrobu a poskytují záruku kvality, spolehlivosti a trvanlivosti všech jejích výrobků. Jedním z aktuálních úspěchů je již v úvodu zmiňované dosažení významné mety v podobě vyrobení čtyřmiliontého kávovaru. To jednoznačně dokládá celosvětový úspěch značky JURA, jakožto pevný základ pro její další růst a rozvoj. JURA je přitom v odvětví jediným výrobcem, který se zaměřuje na automatické kávovary pro přípravu specialit. Tato odbornost učinila z tradiční švýcarské společnosti světovou špičku v oblasti inovací stejně jako leadera na trhu v tomto výběrovém odvětví.
Sídlo společnosti se nachází v obci Niederbuchsiten (Solothurn) ve Švýcarsku, kde specializované týmy inženýrů, techniků a designérů pracují na inovacích zítřka. Kvůli zajištění maximální kvality provádí ve svých laboratořích nejpřísnější kontroly. Celé spektrum výrobků JURA je kombinací zkušenosti, odbornosti, švýcarského inženýrství, přesnosti a vášně, získané více než 20 lety výzkumu a vývoje. Poté, co jsme vyrobili čtyři milióny kávovarů, je naše mise jasná: vytvořit nejdokonalejší šálek čerstvě namleté kávy. K tomu nám pomáhají i nejnovější technologická a technická vylepšení.
Ve jménu inovací - proces přípravy P.E.P.©
Letošní významnou novinkou v uváděných kávovarech JURA je technologie P.E.P. Proces, který společnost JURA nazývá Pulse Extraction Process (P.E.P.), je světová novinka, díky níž si můžete pochutnat na ristrettu nebo espresu dokonale plné a intenzivní chuti. Během procesu přípravy je v krátkých intervalech přesně dávkována horká voda, která pak protéká jemně pomletou kávou. Aroma tak má mnohem více času na to, aby se mohlo plně rozvinout, a čerstvá kávová zrna mohou uvolnit maximum své chuti.
Produktové novinky 2015
Už na letošním veletrhu IFA si mohli návštěvníci včetně profesionálů z oboru prohlédnout dva zcela nové kávovar JURA, které technologii P.E.P. používají. Jedním je prémiový kávovar JURA Z6 a druhým cenově dostupnější model JURA E6.
Z6 má mistrovský, hrdý a harmonický vzhled. Charakteristické čisté linie ve spojení s atraktivními detaily vyjadřují smysl pro styl a vytříbenost. Saténově hladký stříbrný povrch dodává zakřivenému přednímu panelu nádech elegance.
Model E6 spadá nové řady kávovarů E s charakteristickým, moderním designem. Dokonale se hodí do každé kuchyně a působí vytříbeným, funkčním dojmem. Jasné, symetrické tvary, harmonické linie, platinový přední panel a pečlivě propracované detaily společně propůjčují modelu E6 elegantní a estetický vzhled.
Oba modely samozřejmě připravují espreso a kávovar Z6 i mléčné kávové speciality na stisk tlačítka. Zaujmou i barevnými displeji a intuitivním ovládáním.