Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

Podzim a zima ve Švýcarsku? Netřeba sdělovat, že to je garance zážitků. Abyste si své cesty užili naplno a chytře, případně abyste se na ně vydali alespoň do hlubin své fantazie, je tady aktuální časopis SWISSmag. Zavede vás nejen do hor, které můžete procestovat některým ze slavných vyhlídkových vlaků na trase Grand train tour, ale třeba i k nejznámějším objektům švýcarské architektury v nížinách a živých městech. Na 82 stranách můžete číst i mnoho dalších textů o švýcarských fenoménech od kultury po byznys.

SWISSmag 27 vychází 15. 9. 2022

Zde najdete více informací o předplatném časopisu SWISSmag

Časopis SWISSmag si můžete objednat i v E-SHOPU.

Časopis SWISSmag ve verzi pro tablety a chytré telefony si můžete zakoupit na Issuu.com, Alza media nebo na portálu Floowie.




Ukázky z obsahu:

Prosperita, stabilita a bezpečnost ze Ženevy

Ženeva je městem mezinárodních institucí, z nichž jednou z nejvýznamnějších je Organizace spojených národů. Česko je v ní zastoupeno prostřednictvím Stálé mise České republiky při Úřadovně OSN a ostatních mezinárodních organizacích v Ženevě. S vedoucím mise, Václavem Bálkem, jsme si povídali o jejích cílech a aktuálním dění a půdě OSN.


Vyroste v Ticinu švýcarský Hollywood?

Nikdy by mne nenapadlo, že mi benefiční divadelní představení Amerikánka v pražském divadle Jatka78 změní život natolik, že budu mít vnitřní potřebu setkat se s jeho tvůrci. Díky němu vznikl tento rozhovor se scénografem Janem Kadlecem, který v současnosti žije ve Švýcarsku.


Nejslavnější skvosty švýcarské architektury

Nejčastějším důvodem k návštěvě Švýcarska je úchvatná příroda. Švýcarsko ale také patří mezi architektonické velmoci, a proto v něm najdete na mnoha místech originální stavby autorů slavných jmen. Vybrali jsme pro vás dvacet objektů, které by neměly uniknout vaší pozornosti, ba by se přímo mohly stát hlavním cílem vaší cesty.


Velké vlakové putování zimním Švýcarskem

Co by to bylo za dovolenou ve Švýcarsku, kdybyste se alespoň jednou nesvezli některým z řady proslulých švýcarských vlaků? A proč se rovnou do Švýcarska nevydat za vlakovým putováním, a to i v zimě? Švýcaři, kteří jsou na svou síť veřejné dopravy, a především té železniční, právem hrdí, si pro návštěvníky připravili velké vlakové putování Grand Train Tour of Switzerland. To spojuje to nejlepší ze švýcarských železničních zážitků udržitelným způsobem, a dokonce i s jedinou jízdenkou Swiss Travel Pass.


V ložnici Hanse Castorpa aneb výlet na začátek 20. století

Schatzalp je kdysi možná nejslavnější světové sanatorium, kam se sjížděly elity zbavit se své těžko vyléčitelné nemoci. Legenda dodnes žije a dýchá podobným tempem, jaké popisuje Thomas Mann prostřednictvím svého hrdiny, Hanse Castorpa, ve slavném románu Čarovná hora, či v závislosti na překladu Kouzelný vrch. Pokud máte rádi literaturu, historii, hory, lyže…, vydejte se na netradiční výlet plný historických odkazů, ale i horského vzduchu, výhledů či palety zimního sportu.


Nejlepší skialp? Ten švýcarský

Oblastí vhodných na skialpování je v Alpách dostatek. Během tří dekád pohybu na stoupacích pásech se rozhodně nejraději vracím do Švýcarska. Proč? Bezkonkurenční panoramata, široké rozpětí náročnosti túr, poloha horských chat, unikátní ledovce, řada dostupných čtyřtisícovek a díky vláčkům i lanovkám zajímavé možnosti dopravy k horám.


Rozjímavý skialp nad Muottas Muragl

Vydáte-li se autem od Svatého Mořice na průsmyk Bernina, hned na začátku údolí, kousek za kruhovým objezdem mezi Celerinou a Samedanem, spatříte po levici impozantní, zcela osamocenou budovu s přímou linkou k ní vedoucí horské dráhy. To je Muottas Muragl, horský hotel, který svou pouhou existencí láká hosty k sobě do výšky 2 456 m. Potkáte tam mnohem víc než jen další unikátní výhled na hory a údolí se soustavou jezer kolem nejstaršího centra zimních sportů.




Předplatné si můžete objednat ZDE.







Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu