Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

S babím létem již tradičně přichází i časopis SWISSmag, tedy čtení pro všechny, kdo z jakéhokoli důvodu tíhnou ke Švýcarsku. Hlavním tématem vydání jsou ledovce, jimiž se můžete pokochat na mnoha velkých fotografiích, zároveň poradíme, jak a kam se lze za (mizejícími) ledovci vydat. Vedle toho samozřejmě najdete další paletu článků na všemožná témata od historie přes kulturu až po gastronomii. A dozvíte se třeba i to, jak proměnit vzduch na vodu… Nejsnazší cesta k výtisku časopisu vede přes předplatné, za pouhých 200 Kč budete dostávat časopis po celé dva roky.

SWISSmag 25 vychází 9. 9. 2021

Zde najdete více informací o předplatném časopisu SWISSmag

Časopis SWISSmag si můžete objednat i v E-SHOPU.

Časopis SWISSmag ve verzi pro tablety a chytré telefony si můžete zakoupit na Issuu.com, Alza media nebo na portálu Floowie.

 


 


 

Ukázky z obsahu:

 

Ztraceni v ráji - Historicky první švýcarsko-český koprodukční film

Snímek Ztraceni v ráji je historicky prvním švýcarsko-českým koprodukčním celovečerním filmem. V Praze a švýcarském Bernu jej natočila debutující režisérka Fiona Ziegler. Tato komediální road-movie o střetu dvou světů, ale i dvou generací, bude mít českou premiéru v září v rámci festivalu Febiofest.

 

Švýcarsko ve filmu

Tajemné švýcarské hory, velkolepá krajina a původní starobylá městečka jsou nejen zdrojem inspirace, ale i místy pro slavné filmové produkce. Jen málokoho dnes překvapí, že je Švýcarsko oblíbenou lokací řady štábů z celého světa. Tato malá alpská zemička si zahrála v dlouhé řadě filmových hitů, v některých je vidět více, v jiných si jí skoro ani nevšimnete.

 

Česká stopa na turistické stezce pod Schilthornem aneb vzpomínky na Mürren 1979

Na náhorní plošině, nad obcí Lauterbrunnen, v nadmořské výšce 1 645 m, v samém centru oblasti Jungfrau, leží malá horská vesnice Mürren. Obklopuje ji nádherná alpská příroda a je z ní neopakovatelný pohled na alpské velikány Eiger, Mönch a Jungfrau. I proto je to dnes častý cíl cestovatelů z celého světa. Nešlo by to ale bez potřebné infrastruktury, při jejímž budování nechyběli ani Češi. Jak se v Mürrenu stavěly před 40 lety horské chodníky, vzpomíná přímý pamětník, Petr Seidl.

 

Grimsel Hospiz - Perla přehradního průsmyku

V elektrárenském průsmyku Grimsel se překvapivě přirozeně povedlo propojit energetický a turistický průmysl. Značka Kraftwerke Oberhasli provozuje v oblasti hydroelektrárny, ale též hotely, lanovky a další atrakce. Klenotem je Grimsel Hospiz.

 

Mizející svět švýcarských ledovců

Ledovce nenávratně mizí. Vydejte se s námi za krásami jejich fascinujícího světa alespoň na stránkách časopisu. A s tou skutečnou návštěvou také dlouho neváhejte, čím dříve vyrazíte, tím více toho uvidíte.

 

Kouzlo výletů na sněžnicích

Zimní Švýcarsko není jen lyžování a snowboard, stále více se prosazuje pohyb v přírodě, který umožňuje si zimní krásy vychutnat bez davů a ve volnějším tempu. O zimních upravovaných cestách pro pěší, které stále přibývají, jsme ve SWISSmagu již psali. Tentokrát bychom vás rádi pozvali na… sněžnice.

 

I ženy mají cíle nejvyšší – Breithorn

Nechť ženská noha letos stane na vrcholech všech 48 čtyřtisícovek Švýcarska – to je dílčí cíl projektu 100% Women Peak Challenge.

 

Jak to bylo s raclettem?

Báječné jídlo si pro sebe vymysleli Švýcaři, ale světu je zpřístupnili jejich kulinární rivalové za horami.

 

 

Předplatné si můžete objednat ZDE.

 

 


Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu