Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

Časopis zaměřený exkluzivně na Švýcarsko vás sveze na parníku pro Lucernském jezeře, zavede vás do prvního přírodního parku v Alpách, projdete se pod Matterhornem, představí vám nového švýcarského velvyslance v Česku, přinese nejen vlakové novinky ve Švýcarsku… A ještě mnohem více!

SWISSmag 24 vychází 11. 3. 2021

Předplatné časopisu SWISSmag můžete objednat zde.

Časopis si můžete objednat i v e-shopu SNOW.

Časopis SWISSmag ve verzi pro tablety a chytré telefony si můžete zakoupit na webu ISSUU.com, na portálu Alza nebo na portálu Floowie.

 



Interview s Philippem Guexem, švýcarským velvyslancem v Praze

Od září 2020 máme v Praze nového švýcarského velvyslance. V důsledku restrikcí koronavirové pandemie se dosud nenaskytla příležitost se s ním setkat osobně.


Ve znamení Českého lva - Nad knihou o česko-švýcarských poutech

Na podzim loňského roku vyšla ve Švýcarsku kniha s názvem „Ve znamení Českého lva“ (À l’enseigne du Lion de Bohême). Autor knihy, Denis Dumoulin, švýcarský historik z Fribourgu, v ní formou antologie sestavil nejpůsobivější příklady historických a kulturních podobností mezi Českou republikou a Švýcarskem.


Lucernský kruh podle Pavla Krbálka

O švýcarském Lucernu mluvil spisovatel Jiří Gruša jako o přístavu české literatury: „Lucern byl náhoda, či ještě lépe cosi, čemu se dnes módně říká bifurkace: místo, kde se kmen stromu, proud řeky či směr vůbec větví a pokračuje jinudy a jinak. Já jsem se tam dostal k nakladateli…“


Po stopách rajských hoteliérů

Svatý Mořic, Zermatt, Lucernské jezero. To jsou tři z nejoblíbenějších švýcarských cílů – a zároveň tři z milníků ikonického švýcarského hoteliérství. Jak se rodil světově obdivovaný pohostinský byznys?


Parní pýcha Lucernu

Švýcarsko je železniční velmoc, přesto nebude řeč o parních mašinkách. Zveme vás na výpravu do časů, kdy ještě železnice ve Švýcarsku neexistovala. Vydejte se po stopách parníků na Lucernském jezeře.


Galerie novinek v železničním ráji

Švýcaři jsou obdivováni coby mistři světa v kolejovém cestování: žádný národ na světě nejezdí vlakem víc než oni. Obliba veřejné dopravy se drží vysoko i díky neustálému zdokonalování služeb. Tady je výběr zlepšováků z poslední doby.


Martigny plné bernardýnů, likérů a dobrého umění

Město v jihozápadním koutu Švýcarska působí na první pohled nenápadným dojmem. Jakmile se mu však dostanete pod kůži, poznáte, že je plné příjemných překvapení.


Gigantická laboratoř přírodních procesů: Švýcarský národní park

Tři dny poté, co Rakousko- Uhersko vyhlásilo válku Srbsku a zahájilo tak první světovou válku, byl v Graubündenu slavnostně otevřen vůbec první národní park v Alpách a ve střední Evropě. Dnes, o více než století později, je stále jediným svého druhu ve Švýcarsku.


Zaostřeno na Matterhorn

Znáte ho z obalů švýcarských čokolád, ale i z nejrůznějších reklam na cokoli, co má na první pohled odkazovat ke Švýcarsku. Matterhorn, nejfotografovanější skála planety, je ikonou Zermattu.


Kořeny kytkožroutsví

Věděli jste, že pesto z medvědího česneku pochází ze Švýcarska? V zemi helvétského kříže se jedí i luční květy.


 

Předplatné si můžete objednat ZDE.



Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu