Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

OM Consulting, přední česká poradenská společnost v oblasti stavebnictví a nemovitostí, utržila loni rekordních téměř 100 milionů korun. Oproti předchozímu roku je to nárůst o 51 % a pozici mezi top nadnárodními konkurenty dokládá i řadou významných klientů a projektů.

Společnost vznikla v roce 2013 a působí v Čechách i v zahraničí. V roce 2018 dosáhla obratu 63 milionů korun, o rok později ještě o polovinu více, 96 milionů korun. Čistý zisk v loni překročil 18 milionů korun (před závěrečnou konsolidací), oproti roku 2018 to byl opět rekordní nárůst o 83 %.
„V loňském roce jsme nastavili poměrně agresivní ekonomickou strategii, která měla zajistit dlouhodobou zásobu projektů a prostředků a připravit půdu pro další záměry. V tomto roce podobně skokový růst obratu neplánujeme, chceme se soustředit na přípravu nových aktivit a další zkvalitnění poskytovaných služeb,“ uvedl k výsledkům výkonný ředitel OM Consulting Pavel Teňak.

OM Consulting nabízí komplexní řízení investičních projektů od počáteční fáze projektu až po zahájení provozu. Kromě construction managementu, project managementu a fit-out managementu poskytuje také cost management, technické due diligence a bankovní monitoring. Od nového roku vyčlenila samostatné centrum Technického zařízení budov a elektra (MEP), což považuje za svou konkurenční výhodu. „Cílem je důraz na jednotnou metodiku, zvyšování kvalifikace. Z tohoto organizačního opatření dále vyplývá efektivnější alokace lidských zdrojů nejen v rámci projektových týmů, ale uplatnění tohoto sebevědomého a velmi zkušeného týmu přímo u investora. Výhodou pro klienty je garance personální zastupitelnosti a kontinuity práce v případě potřeby,“ objasnil záměr Pavel Teňak.
Firma reaguje také na proměny trhu, rostoucí ceny stavebních prací a převis poptávky vede investory ke změně celého stavebního procesu. „Proto jsme také posílili a dále posilujeme tým Construction managementu, který umožnuje realizaci projektu bez generálního dodavatele. Investorům přináší tato metoda značné finanční úspory a větší flexibilitu v jednotlivých fázích realizace projektu,“ vysvětlil jednatel společnosti Ondřej Vala.

Projektový tým tvoří v současnosti bez mála stovka odborníků, mezi nimiž se najdou zkušení matadoři z různých oblastí stavebního odvětví. Na tuzemském trhu patří OM Consulting mezi pětici nejvýznamnějších konzultantských firem, co do počtu projektů i jejich významu.
„Naším posláním je nejen poskytovat kvalitní služby, ale posouvat hranice každodenních standardů, a to i v rámci vztahů s partnery a celého prostředí stavebního trhu,“ zdůrazňuje Michal Mühlbauer, druhý jednatel firmy.

To, že se tento přístup vyplácí, dokládá i nárůst klientů z řad velkých, menších i zcela privátních investorů z různých oblastí působnosti. Mezi současné klienty patří např. Penta Real Estate, AFI Europe, CPI Property Group, Crestyl, CIMEX, Amadeus, CTP a další. Dále investiční fondy jako Reico České spořitelny nebo Investika, se kterými OM Consulting dlouhodobě spolupracuje. Bankovní monitoring zajišťuje pro Raiffeisenbank, Komerční bankou a Unicreditbank.

OM Consulting se může prezentovat projekty jako kancelářské centrum AFI Vokovice a i několik zdejších fit outů, včetně aktuální realizace kantýny; dále administrativními objekty DOCK IN 02 a DOCK IN 03, rezidenčním komplexem Tulipa City nebo Berounská brána, budovami Kotelna Park Radlice I. a nyní i druhá fáze. V minulosti pracovala na luxusním hotelovém resortu ve východoafrickém Zanzibaru, zajišťovala desítky fit outů, jako např. pro společnost Socialbakers, EYELEVEL, Nille House nebo Cardiff Pojišťovna, a řadu hotelových rekonstrukcí, jako Clarion ve Vysočanech, Mamaison v centru Prahy, Orea Resort Horal ve Špindlerově Mlýně. Firma stála u největší realitní transakce roku 2018 prodej CTP byznys parků společnosti Deka Immobilien a zpracovala technické due diligence např. na City Tower, logistický areál ve slovenské Dubnici, Rohanské nábřeží, Galerii Nové Butovice, kancelářskou budovu Avenir, Galerie Louvre a stovky dalších.

Mezi aktuální projekty patří např. výstavba distribučního centra pro největší evropský velkoobchod s léčivy společnost Phoenix, realizace exkluzivního rezidenčního a hotelového komplexu MOLO Lipno Resort investora Realactiva, administrativní budova AFI City pro AFI Europe, výstavba lázeňského komplexu Hotelu Broadway pro CIMEX, rekonstrukce Novodvorská Plaza společnosti Bluehouse, rozšíření výrobního areálu Continental Automotive pro CPI Property Group, výstavba rezidenčního projektu Maison Ořechovka pro skupinu Penta a další.

 

www.omconsulting.cz

 

 

 

 

Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu