Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

Tak jako každý rok Vás i letos srdečně zveme na literární program Das Buch, který se koná v rámci veletrhu Svět knihy 10.-12. 6. na Výstavišti v Praze Holešovicích. Můžete se těšit na osobní setkání s autorkami a autory ze Švýcarska, Německa, Rakouska a s jejich překladatelkami a překladateli.

10-12/6/2022

Výstaviště Praha Holešovice

Stánek Goethe-Institutu: HB202 

Novinky německy psané beletrie, literatura pro děti a mládež, tituly autorek a autorů řady Das Buch, knihy, které vyšly česky s podporou Goethe-Institutu a materiály pro studium němčiny. 

 

Sobota 11.06., 13 h

Ateliér Evropa: Švýcarsko bude reprezentovat hvězda současné německojazyčné literatury spisovatel a dramatik Lukas Bärfuss, jehož díla byla přeložena do více než 20 jazyků a jeho hry se hrají po celém světe. Představí svou knihu Koala, která vyšla v roce 2020 v nakladatelství Archa. Rozhovor s autorem a s překladatelkou Terezou Semotamovou bude moderovat germanista a „Bärfussolog“ Jan Trna.

 Sobota 11.06., 17 h

Ateliér Evropa: Máme tu čest v Praze přivítat českému publiku známého švýcarského spisovatele a překladatele Ralpha Dutliho. Jeho kniha Zlaté sny: Kulturní dějiny božského a zatracovaného kovu uzavírá trilogii „malých kulturních dějin“. Čtení a rozhovor autora s překladatelkou Magdalenou Štulcovou bude moderovat Jitka Nešporová. Kniha vyšla tento měsíc v nakladatelství Archa.

 Sobota 11.06., 18 h

Lukase Bärfusse uvidíte ještě jednou a to v rozhovoru se španělským dramatikem Juanem Mayorgou, akce se uskuteční pod hlavičkou Světa knihy.

 

Všechny pořady Das Buch budou tlumočeny do češtiny či němčiny. Po čteních bude vždy následovat autogramiáda na stánku Goethe-Institutu.

 

Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu