Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

Do letošního Swiss Food Festivalu se zařadila kavárna Deserterie na Mírovém náměstí, Designum Café hotelu Golden Key v Nerudově ulici, Bohemian Bistro Rezidence Dvořák na Kampě, Kavárna Kočičí v pražském Karlíně, Bali cafe Prague u Národního muzea, Klub cestovatelů na Masarykově nábřeží, Restaurant Panská Zahrada v Dobřichovicích, Restaurant Clara Futura v Dolních Břežanech, Hotel Leonardo poblíž Karlova mostu a nadační fond Slunce pro všechny.

Hlavní program celého festivalu vás čeká v sobotu 5. 10. na Náplavce pod železničním mostem, kde pro vás bude v rámci Farmářských trhů připraven speciální švýcarský koutek s bohatou nabídkou. Čekají na vás sýry, čokolády, raclette a fondue hot dog od společnosti Swiss Cheese, polévky kavárny Bali cafe, švýcarské speciality od kavárny Deserterie, Zermatt Kaffee Rösterei, Klubu cestovatelů a nadačního fondu Slunce pro všechny. Na místě bude připravena ochutnávka švýcarské čokolády Lindt a milovníky ostřejšího pití potěší stánek obchodu Warehouse #1 s nabídkou delikátních švýcarských pálenek Fassbind. Na místě se budete moci inspirovat pro svou dovolenou aktuálními turistickými tipy Switzerland Tourism a regionu Jungfrau s magickým vrcholem Schilthorn - Piz Gloria, seznámit se s nabídkou ubytovacích možností v rekreačních domech a apartmánech společnosti Interhome nebo si také zakoupit švýcarské nože Victorinox distribuované společností M-PROFI Nožířství. O skutečně alpskou atmosféru se během celé akce postará folklórní hudební skupina Kappelle Schwyzergruess z regionu Jungfrau. Akce se uskuteční od 08:00 do 14:00.

V hotelu Leonardo se v pátek 4. 10 2019 od 18:00 uskuteční moderovaná degustace švýcarských vín. Počet míst je omezen a pro účast je nutná registrace předem na e-mailové adrese info@hst.cz.

Soutěž

Během festivalu si můžete s námi také zasoutěžit, připraveno je celkem 10 lákavých švýcarských cen. Hlavní výhrou je týdenní pobyt pro 4 osoby v rekreačním apartmánu Stocki v Lauterbrunnenu od společnosti Interhome. Pro zařazení do soutěže je nutné vyplnit a odevzdat soutěžní kupon, který vám bude k dispozici na všech místech, kde se bude festival odehrávat. Vyhlášení soutěže proběhne na webových stránkách MojeSvycarsko.com nejpozději do 18.10.2019.

Jednodenní jízdenky Rhétské dráhy

Na stánku Switzerland Tourism na Farmářských trzích na Náplavce v sobotu 5. 10. 2019 budou k zakoupení také jednodenní jízdenky Rhétské dráhy za speciální cenu 750,- Kč (max. 2 jízdenky na osobu), které platí na celou železniční síť RhB a také na panoramatické vlaky Glacier Express a Bernina Express. Projet si tak můžete například UNESCO železnici Albula a Bernina, legendární kruhový viadukt u Brusia, fotogenický viadkut Landwasser, spirálovité tunely na trati Albula a další železniční perličky. S jízdenkou můžete navštívit například region Davos Klosters, ledovec Diavolezza, městečko Scuol a další půvabná místa v Graubündenu.

Restaurace a kavárny se švýcarskou nabídkou v Praze a okolí

Kavárna Deserterie (Náměstí Míru 117/16, 120 00 Praha 2) zobrazit na mapě
WEB: www.deserterie.cz

  • Nüsslisalat
  • Kaštanová polévka
  • Jahodové bezé
  • Polenta s houbovým ragú
  • Cholera
  • Mrkvový dort
  • Digestiv v podání švýcarské pálenky Fassbind

 

Kavárna Kočičí (Křižíkova 22, 180 00 Praha 8) zobrazit na mapě
WEB: www.kavarnakocici.cz

  • švýcarská káva Schümli Pfümli (alko i nealko verze)
  • slané švýcarské koláče dle nabídky

 

Kavárna Designum Café v Hotelu Golden Key (Nerudova ulice 27, 110 00, Praha 1) zobrazit na mapě
WEB: www.designumcafe.cz

  • švýcarský mrkový dort
  • hosté si během Swiss Food Festivalu mohou v kavárně zakoupit kuchařku Baked with Love se slevou 10%

 

Bohemian Bistro (Na Kampě 497/3, 118 00 Praha 1) zobrazit na mapě
WEB: www.bohemianbistro.cz

  • švýcarský mrkový dort
  • hosté si během Swiss Food Festivalu mohou v kavárně zakoupit kuchařku Baked with Love se slevou 10%

 

Hotel Leonardo (Karoliny Světlé 323/27, 110 00 Staré Město) zobrazit na mapě
WEB: www.hotelleonardo.cz

  • Moderovaná degustace švýcarských vín v pátek 4. 10. 2019 od 18:00. Počet míst je omezen a pro účast je nutná registrace předem na e-mailové adrese info@hst.cz.

 

Klub cestovatelů (Masarykovo nábř. 239/22, 110 00 Praha 1), zobrazit na mapě
WEB: www.klubcestovatelu.cz

  • Taštičky plněné sýrem raclette s pórkem a salátek s cherry rajčátky

 

Bali Cafe Prague (Čelakovského sady 434/8, 120 00 Praha 2), zobrazit na mapě
WEB: www.balicafe.cz

  • sýrový fondue
  • raclette
  • švýcarské vína

 

Restaurant Panská Zahrada (Anežky České 432, 252 29 Dobřichovice), zobrazit na mapě
WEB: www.panskazahrada.cz

  • Raclette s bramborami grenaille a grilovanou zeleninou
  • Švýcarské rösti
  • ve čtvrtek 3. 10. 2019 bude přiraven též Raclette bufet

 

Restaurant Clara Futura (5. května 1, 252 41 Dolní Břežany), zobrazit na mapě
WEB: www.clarafutura.cz/restaurant

  • Telecí ragú / hnědý žampion / bramborové rösti
  • Čokoládová pěna / višeň
  • Výběr švýcarských sýrů / ořechový chléb /jablečné chutney

 

Trvalá nabídka švýcarských pokrmů

Často jste se nás ptali, kdy a kde si můžete dát tradiční švýcarské sýrové speciality – máme pro Vás příjemnou zprávu! Kavárna Bali café Prague do své nabídky trvale zařadila fondue a švýcarská vína, restaurant Panská zahrada v Dobřichovicích poté raclette a rösti.

#MojeSvycarsko a #SwissFoodFes­tivalCZ

Sdílejte své zážitky ze Swiss Food Festivalu na sociálních sítích Instagram, Twitter a Facebook s hashtagem #MojeSvycarsko a #SwissFoodFes­tivalCZ. V letním čísle magazínu SWISSmag otiskneme vaše nejzajímavější fotografie.

Švýcarská gastronomie

Švýcarská gastronomie je tak pestrá jako země sama, Švýcarsko má čtyři úřední jazyky, a tedy také minimálně čtyři kulturní oblasti. K tomu pak přibudou regionální speciality, které se liší údolí od údolí. Ve Švýcarsku na otázku o národním jídle nedostanete jednoznačnou odpověď. První, co se většině lidí vybaví z gastronomie, když se řekne Švýcarsko, je sýr a čokoláda. Obě sem určitě patří a Švýcaři patří v konzumaci vysoko na světový žebříček, ale není to tak, jak se lidé často domnívají, že by se sýr a čokoláda míchali do všeho.

Plakát Swiss Food Festivalu s detaily akce nalezente zde.

Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu