Během letošního ročníku se můžete těšit na švýcarské speciality v kavárně Deserterie na Mírovém náměstí, Designum Café hotelu Golden Key v Nerudově ulici a v Kavárně Kočičí v pražském Karlíně.
V hotelu Leonardo bude 12. 10. 2018 od 18:30 naplánována moderovaná degustace švýcarských vín. Počet míst je omezen a pro účast je nutná registrace předem na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
Celý festival vyvrcholí v sobotu 13. 10. na Náplavce pod železničním mostem, kde pro vás bude v rámci Farmářských trhů připraven speciální švýcarský koutek se stánky se sýry, čokoládou, raclettem, bratwursty, vínem a delikátní pálenkou Fassbind, ale i stánek se švýcarskými noži Victorinox. Tradičně zde nebude chybět stánek Switzerland Tourism s aktuálními turistickými materiály o Švýcarsku a s nabídkou ubytovacích možností v rekreačních domech a apartmánech společnosti Interhome. O alpskou atmosféru se během dne postarají hráči na alpské rohy z hudební skupiny Fyrobig Lozärn od Lucernského jezera. Akce se uskuteční od 08:00 do 14:00.
Soutěž
Během festivalu se budete moci zúčastnit naší soutěže o 10 hodnotných cen. Hlavní cenou je týdenní pobyt pro 6 osob v rekreačním apartmánu Haus Altein v Davosu od společnosti Interhome. Pro zařazení do soutěže je nutné vyplnit a odevzdat soutěžní kupon, který vám bude k dispozici na všech místech, kde se bude festival odehrávat. Vyhlášení soutěže proběhne na webových stránkách MojeSvycarsko.com nejpozději do 19. 10. 2018. Bližší informace o hlavní výhře naleznete zde.
Restaurace a kavárny se švýcarskou nabídkou v Praze a okolí
Kavárna Deserterie (Náměstí Míru 117/16, 120 00 Praha 2) zobrazit na mapě
WEB: www.deserterie.cz
- Nüsslisalat
- Kaštanová polévka
- Jahodové bezé
- Sýrové i čokoládové fondue
- Polenta s houbovým ragú
- Cholera
- Mrkvový dort
- 10. 10. bude možné si také objednat švýcarský raclette (od 16:00 do 22:00)
Kavárna Kočičí (Křižíkova 22, 180 00 Praha 8) zobrazit na mapě
WEB: www.kavarnakocici.cz
- švýcarská káva Schümli Pfümli (alko i nealko verze)
- sýrový koláč
- cibulový koláč
- čokoládová pěna
- St. Gallen tart a další švýcarské slané pochutiny
Kavárna Designum Café v Hotelu Golden Key (Nerudova ulice 27, 110 00, Praha 1) zobrazit na mapě
WEB: https://goldenkey.astenhotels.com/designum-cafe
- švýcarský mrkový dort
- hosté si během Swiss Food Festivalu mohou v kavárně zakoupit kuchařku Baked with Love se slevou 10%
Hotel Leonardo (Karoliny Světlé 323/27, 110 00 Staré Město) zobrazit na mapě
WEB: www.hotelleonardo.cz
- Řízená degustace švýcarských vín 12. 10. 2018 od 18:30. Počet míst je omezen a pro účast je nutná registrace předem na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
Pálenky Fassbind
Švýcarské delikátní pálenky Fassbind bude možné v rámci Swiss Food Festivalu ochutnat a zakoupit v sobotu 13. 10. 2018 na Farmářských trzích v našem švýcarském koutku a také během celého týdne v obchodě Warehouse #1 (Sokolovská 105, 186 00 Praha 8-Karlín, zobrazit na mapě).
#MojeSvycarsko a #SwissFoodFestivalCZ
Sdílejte své zážitky ze Swiss Food Festivalu na sociálních sítích Instagram, Twitter a Facebook s hashtagem #MojeSvycarsko a #SwissFoodFestivalCZ. V letním čísle magazínu SWISSmag otiskneme vaše nejzajímavější fotografie.
Švýcarská gastronomie
Švýcarská gastronomie je tak pestrá jako země sama, Švýcarsko má čtyři úřední jazyky, a tedy také minimálně čtyři kulturní oblasti. K tomu pak přibudou regionální speciality, které se liší údolí od údolí. Ve Švýcarsku na otázku o národním jídle nedostanete jednoznačnou odpověď. První, co se většině lidí vybaví z gastronomie, když se řekne Švýcarsko, je sýr a čokoláda. Obě sem určitě patří a Švýcaři patří v konzumaci vysoko na světový žebříček, ale není to tak, jak se lidé často domnívají, že by se sýr a čokoláda míchali do všeho. Určitě znáte z jídelních lístků českých restaurací nejrůznější švýcarské plátky a řízky, které jsou zapečené se sýrem. Nic takového ale v samotném Švýcarsku nenajdete. Sýry jsou tak výrazné, že se konzumují buď jako samostatný pokrm – roztavené jako raclette nebo fondue, případně jako rösti nebo tepelně neupravené jako dezert, součást snídaně nebo studeného oběda.
Informace o Swiss Food Festivalu naleznete také na webových stránkuch www.kudyznudy.cz: