Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

Během letošního ročníku se můžete těšit na švýcarské speciality v kavárně Deserterie na Mírovém náměstí, Designum Café hotelu Golden Key v Nerudově ulici a v Kavárně Kočičí v pražském Karlíně.

V hotelu Leonardo bude 12. 10. 2018 od 18:30 naplánována moderovaná degustace švýcarských vín. Počet míst je omezen a pro účast je nutná registrace předem na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Celý festival vyvrcholí v sobotu 13. 10. na Náplavce pod železničním mostem, kde pro vás bude v rámci Farmářských trhů připraven speciální švýcarský koutek se stánky se sýry, čokoládou, raclettem, bratwursty, vínem a delikátní pálenkou Fassbind, ale i stánek se švýcarskými noži Victorinox. Tradičně zde nebude chybět stánek Switzerland Tourism s aktuálními turistickými materiály o Švýcarsku a s nabídkou ubytovacích možností v rekreačních domech a apartmánech společnosti Interhome. O alpskou atmosféru se během dne postarají hráči na alpské rohy z hudební skupiny Fyrobig Lozärn od Lucernského jezera. Akce se uskuteční od 08:00 do 14:00.

Soutěž

Během festivalu se budete moci zúčastnit naší soutěže o 10 hodnotných cen. Hlavní cenou je týdenní pobyt pro 6 osob v rekreačním apartmánu Haus Altein v Davosu od společnosti Interhome. Pro zařazení do soutěže je nutné vyplnit a odevzdat soutěžní kupon, který vám bude k dispozici na všech místech, kde se bude festival odehrávat. Vyhlášení soutěže proběhne na webových stránkách MojeSvycarsko.com nejpozději do 19. 10. 2018. Bližší informace o hlavní výhře naleznete zde.

Restaurace a kavárny se švýcarskou nabídkou v Praze a okolí

Kavárna Deserterie (Náměstí Míru 117/16, 120 00 Praha 2) zobrazit na mapě
WEB: www.deserterie.cz

  • Nüsslisalat
  • Kaštanová polévka
  • Jahodové bezé
  • Sýrové i čokoládové fondue
  • Polenta s houbovým ragú
  • Cholera
  • Mrkvový dort
  • 10. 10. bude možné si také objednat švýcarský raclette (od 16:00 do 22:00)
 

Kavárna Kočičí (Křižíkova 22, 180 00 Praha 8) zobrazit na mapě
WEB: www.kavarnakocici.cz

  • švýcarská káva Schümli Pfümli (alko i nealko verze)
  • sýrový koláč
  • cibulový koláč
  • čokoládová pěna
  • St. Gallen tart a další švýcarské slané pochutiny
 

Kavárna Designum Café v Hotelu Golden Key (Nerudova ulice 27, 110 00, Praha 1) zobrazit na mapě
WEB: https://goldenkey.astenhotels.com/designum-cafe

  • švýcarský mrkový dort
  • hosté si během Swiss Food Festivalu mohou v kavárně zakoupit kuchařku Baked with Love se slevou 10%
 

Hotel Leonardo (Karoliny Světlé 323/27, 110 00 Staré Město) zobrazit na mapě
WEB: www.hotelleonardo.cz

  • Řízená degustace švýcarských vín 12. 10. 2018 od 18:30. Počet míst je omezen a pro účast je nutná registrace předem na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
 

Pálenky Fassbind

Švýcarské delikátní pálenky Fassbind bude možné v rámci Swiss Food Festivalu ochutnat a zakoupit v sobotu 13. 10. 2018 na Farmářských trzích v našem švýcarském koutku a také během celého týdne v obchodě Warehouse #1 (Sokolovská 105, 186 00 Praha 8-Karlín, zobrazit na mapě).

#MojeSvycarsko a #SwissFoodFes­tivalCZ

Sdílejte své zážitky ze Swiss Food Festivalu na sociálních sítích Instagram, Twitter a Facebook s hashtagem #MojeSvycarsko a #SwissFoodFes­tivalCZ. V letním čísle magazínu SWISSmag otiskneme vaše nejzajímavější fotografie.

Švýcarská gastronomie

Švýcarská gastronomie je tak pestrá jako země sama, Švýcarsko má čtyři úřední jazyky, a tedy také minimálně čtyři kulturní oblasti. K tomu pak přibudou regionální speciality, které se liší údolí od údolí. Ve Švýcarsku na otázku o národním jídle nedostanete jednoznačnou odpověď. První, co se většině lidí vybaví z gastronomie, když se řekne Švýcarsko, je sýr a čokoláda. Obě sem určitě patří a Švýcaři patří v konzumaci vysoko na světový žebříček, ale není to tak, jak se lidé často domnívají, že by se sýr a čokoláda míchali do všeho. Určitě znáte z jídelních lístků českých restaurací nejrůznější švýcarské plátky a řízky, které jsou zapečené se sýrem. Nic takového ale v samotném Švýcarsku nenajdete. Sýry jsou tak výrazné, že se konzumují buď jako samostatný pokrm – roztavené jako raclette nebo fondue, případně jako rösti nebo tepelně neupravené jako dezert, součást snídaně nebo studeného oběda.

Informace o Swiss Food Festivalu naleznete také na webových stránkuch www.kudyznudy.cz:

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu