Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

Srdečně Vás zveme na 4. ročník Švýcarských dnů v Praze, které se odehrají ve dnech 7.–8. 4. 2017 na různých místech v Praze. Hlavní část programu se odehraje v prostorách Městské knihovny Praha (Mariánské náměstí 1/98, Praha 1).

Během hlavního programu v Městské knihovně Praha se můžete těšit na přednášky, výstavu historických plakátů Pilatus Bahnen, soutěž o pobyt ve Švýcarsku a další hodnotné ceny, aktuální turistické materiály a ochutnávku gurmánských specialit v podobě kávy ze švýcarských kávovarů jura, čokolády Lindt a sušenek od rodinného firmy Kambly. Fotogalerii z hlavního programu z loňského ročníku naleznete zde. Vstup do Městské knihovny Praha je ZDARMA.

HLAVNÍ PROGRAM ŠVÝCARSKÝCH DNŮ V PRAZE

KDY: 7. 4. 2017 od 17:00 do 21:00, 8. 4. 2017 od 09:00 do 21:00
KDE: Ústřední městská knihovna Praha, Mariánské náměstí 98/1, 110 00 Praha 1, zobrazit na mapě

Pátek, 7. 4. 2017, Městská knihovna Praha:

17:00–zahájení hlavního programu 4. ročníku Švýcarských dní v Praze

17:05–17:30 – Vzdělávací systém ve Švýcarsku

17:30–19:30 – příspěvky jednotlivých panelistů k přednášce Vzdělávací systém ve Švýcarsku s následnou diskuzí

Jmenuji se Anna Laura John, je mi 21 let a jsem Švýcarka, co skoro svůj celý život strávila v České republice. Po úspěšném ukončení pražského gymnázia jsem se vydala do Švýcarska, kde už druhým rokem studuji informatiku na ETH Zürich, jedné z deseti nejprestižnějších technických vysokých škol na světě. Ve svém volném čase se věnuji flag footballu a jsem aktivní jako dobrovolnice v organizaci zprostředkovávající středoškolské výměnné pobyty.

Petr Jiskra pochází z rodiny kuchaře a i proto bylo hotelnictví a práce v gastronomii jasnou volbou. Během studii i po získával zkušenosti z Anglie, Japonska, Hong Kongu a České republiky na různých pozicích v hotelech. Petr dovršil studium na škole HTMi – Hotel and Tourism Management institute ve Švýcarsku. Na škole, kterou nyní zastupuje jako marketing manažer v několika Evropských a Afrických zemích. Zároveň založil společnost We Deliver Taste, která nabízí poradenskou činnost v oblasti agroekologie a gastronomie.

Dana Černá vystudovala Mezinárodní obchod na Vysoké škole ekonomické v Praze a poté Business Admistration a Tourism na Hochschule für Technik und Wirtschaft ve švýcarském Churu. Díky studiu ve Švýcarsku, které je zaměřeno na propojení teorie a praxe, si prohloubila schopnost kritického myšlení. Předtím sbírala cenné jazykové i odborné zkušenosti v Německu, USA a Kanadě. Po zdárném ukončení studia pracovala nejprve jako Event manager a následně jako regionální manažer v IT firmě, kde se věnovala expanzi do Švýcarska, Německa a Velké Británie.

Gabriela Znamenáčková vystudovala obor Teorie pravděpodobnosti, matematická statistika a ekonometrie na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karovy a v současné době již třetím rokem pokračuje v doktorském studiu v oboru finance na elitním Swiss Finance Institute při Université de Genève. Kromě doktorského studia působí jako External contractor v Bank for International Settlements v Basileji, kde spolupracuje na studiích globální finanční stability. Mimo jiné je činná v oblastní start-ups, kde poskytuje rady jako coach.

Ondřej Novotný původně vystudoval ČVUT, Fakultu elektrotechnickou. Po ukončení studia začal pracovat ve finančních institucích. V roce 2008 absolvoval IMD korporátní studijní program zaměřený na finance a management. Od r. 2010 se angažuje v privátní sféře v oblasti M&A malých a středních podniků a poradenství v oblasti rodinných firem. V roce 2013 se stal spoluzakladatelem a prezidentem IMD Alumni Club Czech & Slovak Republic z.s., který vede dodnes. Posláním klubu je sdružovat bývalé student IMD Business School se zaměřením na celoživotní vzdělávání.

Nijat Musaye je absolventem Glion a v součásné době pracuje na poziciBusiness Development Manager – Central Europe pro Sommet Education (Glion & Les Roches).

Glion Institute of Higher Education a Les Roches International School of Hotel Management určují nejvyšší švýcarské standarty profesionálního vzdělávání v různých sférách hotelového managementu a managementu cestovního ruchu. Právě proto patří tyto instituty mezi nejlepší a nejprestižnější VŠ a jsou světovými jedničkámi v oblasti hotelnictví a cestovního ruchu,

Ing. Kristina Lebedzeva je zástupkyní ředitelky společnosti IQ Consultancy, která je jediným oficiálním zástupcem Glion a Les Roches v ČR a SR.

20:00–21:00 – Cizinci ve Švýcarsku, Ivan Valíček
Švýcarsko je malá země, často s řadou zajímavostí, o kterých se v jiných zemích ani neví, některé informace bývají zkreslené. Jak je to tam vlastně s cizinci, s běženci a náboženstvím? Kolik občanů z okolních zemí jezdí každý den za prací do Švýcarska? Kde se nachází „Švýcarská Mekka“ a jaká pokuta čeká na řidiče jedoucího po dálnici vyšší rychlostí jak 120 km/h? Bohužel česká media nedávají prostor ekonomicky úspěšnému Švýcarsku, nebo jste ji pro porovnání viděli ve statistice? Sice není v EU, ale není snad příkladem pro EU? Přitom tato země je v mnohých aspektech jedinečná a zaslouží si větší pozornost. Řada poznatků se dá převzít a integrovat i v České společnosti. Tato přednáška Vám zprostředkuje trochu jiný pohled na tuto zajímavou a úspěšnou zemi. Referent Ing. Ivan Valíček žije s rodinou ve Švýcarsku již od roku 1980, kde působil jako projektový manažer u několika firem. Během této doby se seznámil se sociálním, vzdělávacím a politickým systémem jak teoreticky, tak i prakticky. Je členem HST (Handelskammer Schweiz-Tschechische Republik) a rád Vám zprostředkuje technicko-ekonomické informace.

Sobota, 8. 4. 2017, Městská knihovna Praha:

09:00–11:00 – Davos a Val Müstair na kole, Tomáš Nohejl
Až 950 km, dle jiných zdrojů dokonce 1 300 km, povětšinou skutečně a nevídaně luxusních trailů na 4 000 značených trasách najdete okolo Davosu. Vybrali jsme ten, když ne nejlepší, tak jistě nejvěhlasnější. Alp Epic Trail. Na jeho 45 km užijete všechno, po čem srdce, mozek i tělo bikera prahne a baží. A pak ještě objevíme zapomenuté údolí Val Müstair s biosférou, medvědy a švýcarskou Kanadou. To vše v přednášce Tomáše Nohejla, šéfredaktora časopisu Bike a Outdoor, zkušeného novináře, který dlouhé roky cestuje se/za sportem a ochutnává na vlastní kůži nejrůznější výzvy.

11:00–13:00 – Skitouring a skialpinismus ve Švýcarských Alpách, Michal Bulička
Skialp, to je horská turistiky s lyžemi na nohou. Během zimy a jara poskytuje nekonečně možností pro tuto všestrannou aktivitu. Nalepit na lyže pásy, uvolnit patku vázání a stoupat na panoramatické vrcholy. Ráno začnete buď na horské chatě, nebo na nádraží, ze kterého vás některý z horských vlaků vyveze na start cesty za dobrodružstvím. Třpytivé ledovce, panorama z vrcholů, oblouky v prašanu… Walliské Alpy, Bernské Alpy, Engadin, centrální Švýcarsko. Přijďte se nadchnout a nejlépe inspirovat! www.skitourguru.com

13:00–15:00 – Švýcarská vína, Martin Severa Víte, že tibetský Dalajláma vlastní ve Švýcarsku nejmenší vinici na světě? Její plocha odpovídá velikosti nosu sochy svobody a má pouhé tři vinice. Vinařskou kulturu sem přinesli již Římané a vinice jsou prakticky v každém z 26 kantonů. Každý z nich má svou typickou odrůdu. Martin Severa vás provede vinařským světem Švýcarska včetně architektonického skvostu pod patronací UNESCO – terasovými vinicemi Lavaux u Ženevského jezera.

15:00–17:00 – To nejlepší ze švýcarské přírody, Alena Koukalová
Během přednášky To nejlepší ze švýcarské přírody vás paní Alena Koukalová provede těmi nejzajímavějšími místy Švýcarska. Těšit se můžete na TOP vrcholy Švýcarska, nádherná jezera, mohutné ledovce, vodopády a a různé přírodní zajímavosti.

17:00–19:00 – Švýcarské vlaky, Petr Čermák
Ve Švýcarsku před pár měsíci začal pravidelný provoz v nejdelším železničním tunelu světa – novém Gotthardu. Co lze zažít během 57km jízdy hluboko pod Alpami a jak to vypadá, když vlak v tunelu zastaví? Jak se vlastně jezdí vlakem v horách? A proč jsou Švýcaři železničními mistry světa? Na tyto i další zajímavé otázky Vám rád odpoví železniční cestovatel Petr Čermák.

19:00–21:00 – Švýcarské vlaky – pohled za kulisy STS, Zdeněk Michl
Švýcarský dopravní systém - Atraktivní veřejná doprava jako společně plánovaná nabídka různých dopravních prostředků a společností. Jednotné předplatné pro domácí a motivující nabídky pro turisty. Principy synergie při integrovaném plánování úprav dopravní infrastruktury, pořízení nových vozidel, koncepčního plánování jízdních řádů veřejné dopravy a jejich dispečerského řízení. Plánování, schvalování, financování a řízení velkých stavebních projektů v kontextu přímé demokracie. Příležitosti a limity inspirace pro Českou republiku.

 

DOPROVODNÉ AKCE ŠVÝCARSKÝCH DNŮ V PRAZE

Mimo hlavní program se můžete také zúčastnit našich doprovodných akcí ve spolupráci s partnery akce. V sobotu 8. 4. 2017 v dopoledních hodinách pro vás budeme mít připraven stánek společnosti Swiss Cheese na Farmářských trzích na Náplavce. Bližší informace naleznete na www.swisscheese.cz.

Během celého dne (8. 4.) se můžete v Království železnic vyfotit na zeleném pozadí s vlakem švýcarských železnic na památku! Zde je možné si stáhnout a vytisknout speciální kupon se slevou 30 % na vstup do Království železnic, který je platný pro vstup až do 30. 6. 2017. Bližší informace o stálé expozici obřího modelového kolejiště na Smíchově naleznete na www.kralovstvi-zeleznic.cz.

 

SOUTĚŽ V RÁMCI ŠVÝCARSKÝCH DNŮ V PRAZE

Pro návštěvníky Švýcarských dnů v Praze jsme si připravili možnost zúčastnit se soutěže o zajímavé a hodnotné ceny. Hlavní výhrou je pobyt ve Švýcarsku od společnosti Interhome. Mezi dalšími cenami jsou například jízdenky na nejvýše položenou železniční stanici Evropy – Jungfraujoch – Top of Europe od společnosti Jungfraubahnen, denní jízdenky od Rhétských drah a jízdenky na Pilatus, kam se dostanete lanovkou nebo nejstrmější zubačkou světa. V soutěži je připraveno celkem 10 různých cen a soutěžní lístky je možné odevzdávat během Švýcarských dní v Praze na všech výše uvedených místech konání.

HASHTAG ŠVÝCARSKÝCH DNŮ

Sdílejte vaše fotografie ze Švýcarských dnů v Praze na Twitteru a Instagramu s oficiálním hashtagem #SwissDaysPrague. Tři vybrané nejzajímavější fotografie otiskneme v dalším vydání magazínu SWISSmag.

Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu