Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

Dne 2. listopadu se v prostorách ČSOB uskutečnila konference Building 4.0 s podtextem Green - Smart Safe and Secure. 

V rámci této konference vyvstala řada zajímavých otázek. Jak budou vypadat pracovní prostory a kancelářské budovy? Budeme tyto prostory v budoucnu ovládat jednoduchou technologií či širší řadou různých technologíí? A dokážou ve výsledku plně pokrývat naše očekávání? Budou opravdu úsporné a efektivní ve svém provozu? Na tyto a mnohé další dotazy odpovídali renomovaní odborníci z mnoha oborů.

 

 

 Jako první se představila paní Michaela Nedorostová ze společnosti CBRE a Jakub Zahrádka z iNELs, kteří nastínili úvod do problematiky. Zajímavé bylo především pojetí problému ze třech úhlů pohledu a to, jak novinky vnímá investor, nájemník a v neposlední řadě i property manažer.

 

Jedním z aspektů chytrého domu je i centralizovaný přístup do budovy a jednotlivých prostor. Švýcarsko-německé řešení představila Alice Miklošková ze společnosti Dormakaba, jež se podílí například i na bezpečnostním zajištění letiště Václava Havla v Praze. „Hlavním požadavkem je, aby byl systém jednoduchý a zároveň bezpečný“. Bezpečnost úzce souvisí s lokalizací, která v sobě obsahuje řadu dalších činností jako řízení osvětlení, topení, chlazení, rezervaci pracovních míst atd. Výše zmíněné úkony lze regulovat pomocí systému INELS, jejichž řešení předvedl pan Jiří Konečný, CEO společnosti ELKO Ep. Společnost Siemens pak jednotlivé prvky propojila svým software řešením pro chytré budovy Desigo.

 

Průkopníkem v chytrých budovách je společnost ČSOB, jež je vlastníkem budovy na Radlické, zde lze nalézt řadu zmíněných řešení. Její zástupce, pan Dalibor Šulc, informoval hosty o tom, jak takový chytrý projekt vzniká již od svého počátku. „Klíčové je využití synergií, novou budovu projektujeme již od počátku v modelu BIM s cílem získání nejlepšího standardizovaného výsledku“.

 

Na základě této konference vyvstal návrh na uspořádání několika setkání (prezentačních workshopů) na výše uvedené téma, které budou pořádány společnostmi CBRE a INELS s.r.o. Zároveň v rámci dohody těchto zástupců vzniknou ve společnosti CBRE ukázkové kanceláře.

Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu