Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

S blížícím se jarem tradičně vychází jarní vydání časopisu SWISSmag, magazínu o všech zajímavostech a fenoménech spojeným se Švýcarskem. Tentokrát haly tiskárny opouští už 18. vydání. Vedle velkého cestovatelského bloku – navštívíme kanton Ticino, Lucern a okolí, s kolem procestujeme celé Švýcarsko – můžete číst třeba o největších zajímavostech Rhétské dráhy, připomeneme si 50. výročí okupace Československa a švýcarské přijeté českých emigrantů, popíšeme si, jak se ve Švýcarsku rozvíjí e-mobilita a na celkem 84 stranách nabídneme mnoho dalších zajímavých článků.

SWISSmag 18 vychází 15. 3. 2018

Předplatné časopisu SWISSmag můžete objednat zde.

Časopis si můžete objednat i v ESHOPU.

Časopis SWISSmag ve verzi pro tablety a chytré telefony si můžete zakoupit na portálu PUBLERO nebo na portálu Floowie.

 

 


Nový Švýcarský velvyslanec: K vašim knedlíkům potřebuji více omáčky

Učí se nejen česky, ale také pít pivo. Učarovala mu Praha, zelený venkov a velmi si váží, jak jsou čeští političtí představitelé snadno dostupní. Čtěte rozhovor s novým švýcarským velvyslancem Dominikem Furglerem o emigraci, referendu i jeho trenéru házené.


Rhétská dráha v krajině Albula a Bernina

Být zařazen na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví znamená oficiální přiznání výjimečnosti a autentičnosti památky nebo přírodního celku, které si zaslouží světovou ochranu a zachování pro budoucí generace. Rhétská dráha v krajině Albula a Bernina, jak zní její oficiální označení na prestižní listině UNESCO, si v elitní společnosti vede skvěle již deset let.


Poslední velká švýcarská hodinářská manufaktura

Audemars Piguet je jednou z nejstarších hodinářských manufaktur, která je stále rukou zakládajících rodin. Od roku 1875 píše tato společnost jednu z nejúspěšnějších kapitol v Haute Horlogerie v údolí Vallée de Joux, v srdci švýcarského kantonu Jura. V limitovaných sériích zde tvoří četná mistrovská díla.


Tip léta 2018: na kole po Švýcarsku

Ve Švýcarsku jsou cyklisté vítáni. A zdaleka nejen to. Cyklistická infrastruktura cyklostezky, single traily, dobíjecí stanice, značené trasy… se rok od roku rozrůstá, takže se dá dnes říci, že z cyklistické nabídky Švýcarska si vybere snad každý pohodář kochajicí se na rovné cyklostezce bez provozu kolem jezera, dobrodružná rodina na vícedenním přejezdu i konzument endorfinů závislý na klopeně zatočených sjezdech. Až pojedete v létě do Švýcarska, kolo určitě s sebou!


7 nej túr Ticina

Ticino je slunečním koutem Švýcarska, ale to neznamená, že se tam musíte zabývat výhradně jen koupáním, sluněním a pojídáním zmrzliny. Právě naopak - byla by ohromná škoda vynechat v "italském" kantonu parádní pěší túry. Vybrali jsme pro vás na základě osobních zážitků sedm tras.


Zahradní klenot Švýcarska

Jen málokdo by očekával, že v zemi alpských velikánů se může procházet po kolonádách s palmami, odpočívat ve stínu staletých olivovníků, opájet se vůní citrusových květů a kochat se krásou exotických květin. Ticino je pro milovníky křehké krásy, květin, doslova rájem na Zemi.


Nej lanovky Švýcarska

Švýcarsko je zemí lanovek. V roce 2017 jich tu bylo v provozu celkem 908, z toho 354 sedačkových, 251 malých hospodářských, 129 oběžných kabinkových, 122 kyvadlových a 52 pozemních. Z nich jsme v prvním díle seriálu o atraktivních lanovkách vybrali deset nejzajímavějších, kterými lze cestovat a objevovat hory.


Tichý autobus bez řidiče: pýcha Sionu

Druhým rokem běží v metropoli velehorského švýcarského kantonu Wallis úspěšný zkušební provoz bezpilotního elektrického poštovního autobusu. Reportér SWISSmagu přímo v Sionu vyzkoušel, jak by mohla vypadat budoucnost městské hromadné dopravy.


Hoteliérkou na horách

Češka Markéta Meier už více než dvě desítky let pracuje ve Švýcarsku v cestovním ruchu. Nyní vede s manželem horský hotel Belalp, ke kterému se nedostanou hosté ani personál jinak než lanovkou.


A mnoho dalšího najdete v aktuálním SWISSmagu 18.

Předplatné si můžete objednat ZDE.

 









 
 

Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu