Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

Srdečně vás zveme na ekonomickou přednášku hlavního analytika Golden Gate Pavla Ryby.

Stříbro je v moderním světě prakticky nepostradatelné. Má více než 10 tisíc uplatnění a po ropě jde o nejvyužívanější komoditu v průmyslu. Cena stříbra se však v posledních letech pohybovala extrémně nízko.

To mělo vliv na pokles jeho těžby a recyklace, která se producentům dlouhodobě nevyplácí. Poptávka po bílém kovu proto v posledních letech silně převyšuje nabídku a deficit se musí pokrývat z vytěžených zásob. „Stříbro se tak paradoxně stalo vzácnější než zlato, dostupného vytěženého stříbra je v současnosti pětkrát méně než zlata,“ uvádí Pavel Ryba ve své přednášce. Přesto je v současnosti stříbro asi 80krát levnější než zlato.

 Navíc je stříbro zajímavým a nedoceněným investičním nástrojem, který se řadí k tzv. bezpečným přístavům. Jeho cena roste, když stoupají nervozita na trzích nebo inflace. Právě nákupy investorů a jejich snaha zabezpečit svá portfolia před rizikem a rostoucí inflací budou mít podle obchodního ředitele Golden Gate na růst ceny stříbra největší vliv.

 Trh se stříbrem je velmi malý, to znamená, že při nárůstu poptávky zhodnocuje mnohem více a rychleji než jiné kovy. Podobně výrazně však může při poklesu zájmu zase propadnout, na to musí být každý investor do stříbra připraven. Pokud však zvládne více adrenalinu, Pavel Ryba mu na závěr své přednášky představí strategii, jak si lze díky dobře načasované investici do stříbra vydělat na dům, nebo dokonce na obytnou čtvrť.

 

Termín: 21. ledna 2020 od 18.00

Místo: VŠE v Praze, nám. W. Churchila 1938/4 (nová budova - Vencovského aula)

Cena vstupenky: 100 Kč 

Vstupenky můžete zakoupit u svého poradce nebo na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

 

STRIBRO RYBA text

 

Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu