Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

Tradiční konference se uskutečnila za přítomnosti více než sta účastníků v Parkhotelu Praha.

Průvodcem celého programu se stala pianistka, skladatelka a zpěvačka Hana Robinson. „Já sama jsem byla diagnostikována před třicátým rokem života. Život přináší různá úskalí, ale i výzvy, které člověka mohou posílit a otevřít mu nový pohled na život.“ Moderátorka přivítala čestné hosty Jarmilu Fajnorovou, prezidentku Slovenského zväzu sclerosis multiplex (SZSM) a místopředsedkyni Helenu Bottkovou. Přivítala je předsedkyně Unie Roska Brno, RNDr. Kamila Neplechová.

 

 

První přednášku vedla JUDr. Lenka Arnoštová, Ph.D. Jako náměstkyně ministra zdravotnictví ČR se mimo jiné věnuje problematice pacientských organizací, vede pacientskou radu při MZ a je jednou z organizátorek projektu FORUM, který by měl v rámci MZ posílit pozici pacientských organizací, jejich spolupráci se státními subjekty, zajistit udržitelnost pacientských organizací a posílit právní a zdravotní gramotnost pacientů. Zmínila také problematiku schvalování protikuřáckého zákona, což je aktuální téma v poslanecké sněmovně.

Na téma úhradová kritéria biologické léčby v ČR hovořil prof. MUDr. Jan Mareš, Ph.D., který pracuje na Neurologické klinice LF UP a FN Olomouc jakožto zástupce přednosty a vedoucí lékař Centra pro diagnostiku a léčbu demyelinizačních onemocnění (RS centrum).

 

Zdravé hubnutí při RS bylo téma, které otevřela Kornelie Holá, Dis. Vystudovala s vyznamenáním VOŠZ v Praze, obor Nutriční terapeut. Praxi má z téměř všech pražských nemocnic, navíc z Kojeneckého oddělení kladenské nemocnice a ISCARE. Pracovala v Domově seniorů Praha 4. Přes dva roky vedla soukromou nutriční poradnu, zaměřenou hlavně na redukci váhy dospělých. Postupem času se začala specializovat na stravování pacientů se specifickým onemocněním – cukrovka, hyperthyreóza a jiné.

 

Čtvrtá v pořadí přednášejících Renáta Malinová, psychoterapeutka z MS centra Praha, působila deset let v Psychiatrické léčebně Bohnice jako psychoterapeut, má desetiletou poradenskou zkušenost v oblasti rozvoje osobnosti. Zvolila téma sebedůvěra. Upozornila na fakt, že nejen nemoc, ale mnoho dalších faktor ovlivní stav, ve kterém se nacházíme a může nás vézt k až paralyzaci aktivit, které nám udržují psychickou rovnováhu.

 

V závěru odborné konference vystoupily žáci Hudební školy Pavla Hokra ve Vinoři s představením O dvanácti měsíčkách, KnowHow Club, z. s., který představil projekt na podporu pacientů s RS Překonej sám sebe, Swing Melodians Trio – jazzové a swingové melodie 30. let k poslechu a tanci. 

 

Poděkování za finanční podporu patří Úřadu vlády ČR – Podpora veřejně účelových aktivit spolků zdravotně postižených, společnostem KetoDiet a Biogen ČR, s.r.o. Věcně a mediálně podpořili: KetoDiet ČR, s.r.o., Vinařství Annovino Lednice, HST Obchodní komora Švýcarsko – Česká republika, která podporuje vztahy mezi Českou republikou a Švýcarskem, zprostředkovává aktivity, poskytuje informace a právní služby. Časopis SWISSmag, ConvaTec ČR, DMA Praha s.r.o. BEMER a profesní magazín Best of.

 
 

Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu